Expositie 1sept t/m 17 okt Passie en vrouwelijke sensualiteit


Dany's werk is figuratief, hedendaags, stilistisch en strak met veel aandacht voor het kleurenpalet.Veel van zijn schilderijen bevatten een vleugje nostalgie met nu en dan enige verwijzing naar zijn favoriete kunstenaar uit het verleden “Amedeo Modigliani”. Maar zijn aandacht en passie gaat vooral uit naar de expressie in de ogen van zijn figuren. Dit alles resulteert in een leuke mix van expressionisme en vrouwelijke sensualiteit.

Dany Verbeke

Geboortejaar: 1950 Woonplaats: Roeselare (Belgie). In mijn tienerjaren volgde ik een opleiding aan de academie van Roeselare. Maar door drukke beroepsbezigheden,schilderde ik vanaf mijn tweeëndertigste nog slechts sporadisch, maar vanaf 2008 kreeg mijn creatieve geest terug de bovenhand en begon ik heel actief te werken in mijn kenmerkende stijl. Mijn schilderijen zijn figuratief, hedendaags, stylistisch en strak omlijnd. Ze bevatten soms een vleugje nostalgie, maar blijven altijd speels, licht erotisch of grappig met veel aandacht voor het kleurenpalet. Sommige van mijn werken roepen herinneringen op aan de pop-art periode, maar als kunstenaar word ik vooral beïnvloed door het werk van Modigliani (1884-1920). De amandel vormige ogen, de lange en smalle neuzen, de steeds gesloten mondjes en de lange slanke halzen zijn geïnspireerd door deze grootmeester. Deze zo specifieke kenmerken van Modigliani zijn werken worden door mij gebracht in een moderne versie, wat resulteert in een mix tussen expressionisme en pop-art.

Referentie.

Dit zei Dany Verbeke eerder over de Noefy Gallery: "Kunstenaars met nog grotere werken als die van mij zullen de gallery misschien te klein vinden , maar ik vond het in elk geval oké. De reacties van de mensen die ik heb uitgenodigd waren positief over zowel de gallery als de opening. Ik zal zeker nog proberen om in Noefy Gallery te exposeren. "Ik zou de Noefy Gallery zeker aanraden bij andere kunstenaars."

historie expo's noefy gallery